ILMOITTAUDU MUKAAN VÄRKKÄÄJÄKSI!

Ilmianna taitosi ja tekemisesi.

Tule värkkääjäksi

Värkkäätkö yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa?

Värkkäily on itsetekemisen kulttuuria, jossa sovelletaan eri materiaaleja ja teknologiaa ennakkoluulottomasti. Värkkäilyfestari pohjautuu maker-kulttuuriin, jossa uutta tietoa rakennetaan vanhan päälle. Siinä korostetaan yhdessä tekemistä ja oppimista. Kuka tahansa voi toimia opettajana ja näyttää tekemisen kautta omaa osaamistaan. Ideana on jakaa tietoa, taitoa ja osaamista oman innostuksen ja intohimon kautta.

Näytä, kerro ja opeta!

Värkkäilyfestari järjestetään Villa Artussa 20.-21.5.2020. Villa Artusta löytyy tilat pop up -työpisteelle johon voit tulla esittelemään omia tuotoksiasi ja tekemistäsi: DIY-projekteja, life hackeja, ja kaikkea värkkäilyfilosofiaan soveltuvaa toimintaa. Omien tuotteiden ja palveluiden pienimuotoinen myynti on sallittu.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: aurora.salomaa(a)artcentre.fi

Kerro sähköpostissa seuraavat tiedot:

  • nimi
  • puhelinnumero
  • kotikunta
  • mitä haluat tulla tekemään (esim. pitämään työpajaa, esittelemään värkkäilyjäsi tai järjestät esityksen!)

Mitä kaikkea värkkäily voi olla?

Lyhyt vastaus: kaikkea! Värkkäilyä, eli kotikutoista keksimistä ja materiaalien nokkelaa kierrätystä on harrastettu Suomessa aina, ja moni onkin jo tietämättään värkkäilijä. Nykyajan värkkäilyssä käytetään myös luovalla tavalla teknologiaa tai sitä yhdistetään perinteiseen käsityöhön. Esimerkkejä tällaisesta värkkäilystä ovat mm. ledikeppihevoset, älyvaatteet tai varaosien tulostaminen 3D -printterillä.

Eettisyys, ekologisuus ja ekonomisuus liittyvät värkkäilyyn: värkkäilyfilosofiassa kannustetaan korjaamaan laitteita itse ja luomaan omatoimisesti sisältöä passiivisen kuluttamisen sijaan.

Lisätietoa pop up -pisteestä kiinnostuneille löytyy täältä.

Värkkäilyfestarin esteettömyysdokumentti PDF-muodossa täällä.

 

Värkkäilyfestarin kotisivut
Seuraa Värkkäilyfestaria Instagramissa
Tykkää Värkkäilyfstarista Facebookissa

Hohtava valkoninen Värkkäilyfestarin V-kirjain oranssilla taustalla ja neonvihreällä varjolla