Tuomarit

Värkkäilykisan tuomariston esittely

Värkkäilykisassa on nelihenkinen tuomaristo. Tuomaristossa on osaamista ja kokemusta sekä tieto ja taitoa luovasta ongelmanratkaisusta sekä eri välineillä ja materiaaleilla työskentelystä. Tuomaristolla on myös asiantuntemusta innostaa ja ohjata nuoria tekemään ja toteuttamaan omia juttujaan.

 

Tuomaristosta Heikki, Felix ja Sini toimii kisassa myös mentoreina.

 

Heikki Pullo, Makerspaceman

"Olen 32-vuotias teknologiakasvattaja ja maker-kulttuurin innokas kannattaja. Teen nykyään töitä yrittäjänä teknologiaopetuksen kentällä, mutta koulutukseltani olen teknisen työn opettaja ja toimin ennen opettajana pääkaupunkiseudulla.

Tällä hetkellä rakennan Makerspace-tiloja meidän tilalle Teijolla. Voit seurata rakennusprojektia instagramissa #makerspacebarn.
Lisäksi teen yrittäjänä täydennyskoulutuksia ja tilasuunnittelua opetuskentällä."

www.makerspaceman.com  // Instagram: @makerspaceman
Heikki Pullo istuu löydän ääressä. Pöydällä näkyy kolvi ja johtoja. Kädessä Heikillä on ruuvimeisseli.

Felix Bade, Aalto-yliopiston opiskelija & taiteilija

"Opiskelen Aalto-yliopistossa muotoilua ja olen työskennellyt ohjelmistokehittäjänä. Teen vapaa-ajallani erilaisia teknologiataiteellisia projekteja – aiempia tuotoksiani ovat esimerkiksi interaktiivinen videoinstallaatio Soluautomaatti ja festivaaleille tarkoitettu vaihtoehtoisohjainpeli Hug Box. Molemmissa olen tarvinnut sekä koodausosaamista, taiteellista silmää, että näppäriä käsiä. Minusta hiennoimmat luomukset syntyvätkin, kun unohtaa perinteiset alojen väliset rajat, ja yhdistelee erilaisia taitoja leikkisästi."

Felix Bade

Sini Havukainen, taiteilija

"Olen kuvataiteen maisteri, jolla on voimakas vietti roskisten dyykkaamiseen ja hylättyjen materiaalien kokeilevaan käyttöön. Olen metsästäjä-keräilijä-värkkäilijä, joka metsästää osat härveleihinsä roskalavoilta ja värkkää ruokansa mieluiten metsästä keräämistään aineksista. Työni on isoa, rouheaa lo-techia. Hitsaan, ruuvaan, pulttaan, juotan, solmin ja ompelen. Designini on ennemmin kokeilevaa ja villiä kuin fiksua tai täydellistä. Rakastan outoja ongelmia, joihin pitää keksiä yllättävä ratkaisu."

Iso, metallista ja puusta valmistettu ötökkä. Väriltään ötökkä on punainen, ruosteinen, musta ja puun värinen. Ötökkä on valkoisessa huoneessa, jossa vaalea lautalattia. Ötökän alla makaa mustiin pukeutunut henkilö. Henkilön kasvot ei näy.

Päivi Venäläinen, toiminnanjohtaja

"Työskentelen Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön toiminnanjohtajana. Olen ollut säätiöllä töissä vuodesta 2010 lähtien, kevääseen 2020 asti toimin tuottajana. Olen ollut luomassa Värkkäilyfestaria sekä nyt Värkkäilykisaa. Näiden lisäksi kädenjälkeni näkyy myös Taidekeskuksen Nuori Taide -toiminnassa.

Koulutukselta olen filosofian tohtori ja kasvatustieteen maisteri (luokanopettaja ja peruskoulun kuvataideopettaja). Väitöskirjassani tutkin nykytaidetta oppimisen ympäristönä."

Päivi Venäläinen istuu jakkaran päällä tilassa, missä värikkäitä maalauksia nojaa seinää vasten Päivin takana.