Soluautomaatti

Felix Bade

Soluautomaatti on interaktiivinen videoprojisointi, jossa katsoja pääsee säätämään ruudulla elävää kuvaa ohjauspaneelista.

Soluautomaatti-teos pohjautuu samannimiseen matematiikan osa-alueeseen, jonka avulla projisointiin syntyy hyvin monimutkaisesti ja arvaamattomasti käyttäytyviä kuvioita.

Koneen piirtäessä grafiikkaa suhteellisen itsenäisesti, nousee esiin kysymys: Kuka on videoprojisoinnin tekijä? Vipujen säätäjä, kone vai laitteen rakentaja? Entä jos säätäjiä on monta samaan aikaan?

Soluautomaatti-teoksessa on myös nappula, jolla projisoinnista voi lähettää ruutukaappauksen nettiin. Voiko napin painaminen rikkoa tekijänoikeuslakia? Tulevaisuudessa luovakin työskentely on yhä enemmän yhteistyötä muiden ihmisten kanssa ja tekijänoikeus on hankala aihe.

Soluautomaatissa käytetty ohjelmakoodi löytyy GitHubista, ja koodi pyörii teoksessa Raspberry Pi:n ja Arduinon voimin.

Felix on ohjelmoija, mediataiteilija, puhuja ja kokeilija. Hän opiskelee tällä hetkellä Aalto-yliopistossa muotoilua. Hänen tavoitteenaan on tuoda teknologia ja empatia yhteen.

Kooditaide kuuluu Felixin rakkaisiin harrastuksiin. Soluautomaatti on yksi näkyväksi tuotu pala siitä maailmasta.

Felixin elektronisia teoksia on ollut esillä mm. Flow-festivaaleilla, Amos Andersonin taidemuseossa ja Barcelonassa Sónar+D konferenssissa.

 

Tutustu Soluautomaatin kotisivuihin
Seuraa Soluautomaattia Instagramissa

 

Kuva:
Felix Bade
Soluautomaatti Amos Anderssonin taidemuseossa Generation 2017 -näyttelyssä.

Selän puolelta kuvattu henkilö joka seisoo ohjauspöydän vieressä. Taustaseinällä harmaan ja valkoisen sävyisiä kuvioita.